Radiomaker Co Snel (73) overleden

Radiomaker Co Snel is op 73-jarige leeftijd overleden. Co maakte tot december van het vorige jaar programma’s voor diverse lokale omroepen. Dit berichten onder andere Studio Alphen en Sleutelstad.

Hofstad

Snel maakte al sinds de jaren tachtig radioprogramma’s in de Leidse regio en daarvoor ook al in Den Haag. Onder zijn schuilnaam Erwin Floor was Co Snel te horen op de illegale radiozender Hofstad Radio.

Rijnland

Daarna ging Co Snel aan de slag bij de streekomroep van Rijnland, waar hij in 1986 ook in dienst trad. Ook was hij in die tijd betrokken bij de programma’s van Freewave Radio en Stadsradio Leiden. Toen Omroep Rijnland opging in Omroep Holland Centraal bleef Co Snel nog jaren betrokken bij de omroep die eind 2008 verder ging onder de naam Unity.

Hij verliet die omroep toen hij in 2011 met pensioen ging en ging vervolgens aan de slag bij onder andere RTV Katwijk en Studio Alphen waar hij tot december vorig jaar programma’s maakte. Hij stopte toen zijn gezondheid het radiowerk niet meer toeliet.

“Radioman in hart en nieren”

Met het overlijden van Co Snel gaat een collega en radioman in hart en nieren van ons heen. Vrienden en familie wensen wij veel sterkte met dit verlies.’ aldus Martin Ouwehand, hoofdredacteur radio bij RTV Katwijk.