RadioNL en Radio Continu verbeteren ontvangst

radioDe regionale commerciële radiozenders RadioNL en Radio Continu hebben onlangs hun FM-netwerk geoptimaliseerd. 

RadioNL heeft sinds kort haar steunzender in Amersfoort verplaatst naar Leusden op 99.5 MHz waardoor de ontvangst in de regio Midden Nederland sterk is verbeterd en er een betere aansluiting is met de andere steunzenders van RadioNL. Ook heeft RadioNL een steunzender in Den Helder in gebruik genomen op 94.5 MHz. De zender van RadioNL in de kop van Noord-Holland op 96,0 MHz zal binnenkort in gebruik worden genomen door FreezFM.

Radio Continu
Ook de regionale commerciële radiozender Radio Continu heeft haar FM-netwerk verder uitgebreid. Sinds zaterdag de ontvangst van Radio Continu in Zuid Oost Drenthe en met name in Emmen en omgeving en Noord Overijssel sterk verbeterd. In samenwerking met vergunninghouder Hotradio uit Hardenberg, die het programma van Radio Continu doorgeeft, is sinds zaterdag de frequentie 93.4 MHz in Emmen in gebruik genomen. Deze zender stond voorheen in
Hardenberg en is verplaatst naar Emmen. Daarentegen heeft Radio Continu in Hardenberg zelf de frequentie 92.4 MHz in gebruik genomen, zodat ook het ontvangst in Noord Overijssel is verbeterd. Deze zender heeft namelijk een hoger vermogen dan de afgeschakelde zender 92.4 MHz in Dedemsvaart.

Binnen afzienbare tijd zal volgens Radio Continu ook de zender 93.3 MHz van Hotradio in Zuidwolde worden ingeschakeld, waarop ook het programma van Radio Continu zal worden doorgegeven. Tenslotte zal in de loop van volgend jaar ook nog de zender 104.7 MHz van Leeuwarden naar Smilde worden verplaatst.

De verwachting is dat binnenkort nog meer radiozender hun FM-bereik zullen optimaliseren. Zo heeft Slam!FM toestemming gekregen voor een nieuwe steunzender in Utrecht op 93.6 MHz en mag Wild FM gaan uitzenden in Almere via 97.4 MHz. Ook mag Radio Royaal gaan uitzenden in Utrecht via de 97.3 MHz.