RADIONL vanaf september weer te horen in de Achterhoek

RADIONL zal vanaf 1 september van een groot aantal frequenties ​de productie ​overnemen van Radio Continu in de provincies Gelderland en Overijssel.

Meer frequenties

RADIONL zal vanaf 1 september te horen zijn op alle frequenties van het frequentiekavel B19. Momenteel is op een groot aantal frequenties van dit frequentiepakket nog Radio Continu te horen.

Hotradio BV

Het frequentiepakket is eigendom van Hotradio BV en wordt gedeeltelijk gebruikt door RADIONL en gedeeltelijk door Radio​ Continu ​. Aan deze situatie komt per 1 september een einde. Dan zal RADIONL via alle frequenties van kavel B19 te horen zijn.

Achterhoek en Twente

Het gaat om frequenties in de Achterhoek (101.9 MHz) en Twente (98.0 MHz). Hiermee is de regionale commerciële radiozender met aandacht voor het Nederlandstalig product weer volledig te ontvangen in regio Hengelo en Almelo​ en de Achterhoek​ . De wijzigingen gaan per​ ​vrijdag 1 september in. Ook de regio Hardenberg en Coevorden zal RADIONL vanaf dan te horen zijn (93.4 MHz).

“Prachtig nieuws”

Nico Silvius, directeur van RADIONL is blij met de wijzigingen: “RADIONL zal met deze frequentieaanpassing terugkomen in de Achterhoek vanaf vrijdag 1 september wat prachtig nieuws is. Ook zal onze radiozender weer goed te ontvangen zijn in Hengelo en Almelo“.

Uitzendvergunning

Reden voor de wijziging zijn wettelijke aanpassingen in de uitzendvergunning van het kavel B1​9. Hiermee wordt er voor de vergunninghouder verplicht gesteld om bijvoorbeeld ​via de frequentie in Hardenberg (93,4 MHz.) hetzelfde programma uit te zenden als in de regio Enschede (93.3 MHz en 93.5 MHz). Via de laatst genoemde frequenties is al RADIONL te horen.

DAB+

Ook via DAB+ zullen er vanaf 1 september wijzigingen plaatsvinden in Oost en Noord-Oost Nederland. De radiozender Continu Oost op kanaal 6B zal vervangen worden door RADIONL. Radio Continu zal overigens gewoon te beluisteren blijven via DAB+ in Noord- en Oost Nederland via kanaal 6B per 1 september.