RadioNL’s Serieus Verzoek brengt 73.000 euro op

radionlIn Sneek is zondagavond de actie Serieus Verzoek succesvol afgerond. Serieus Verzoek heeft maar liefst € 73.006,81 opgebracht. Het gehele bedrag zal komende maandag worden overhandigd aan de collega’s van Serious Request in het Glazen Huis in Leeuwarden.

Muziekzender RADIONL nam dit jaar het initiatief voor Serieus Verzoek, een Nederlandstalige variant op Serious Request. Meer dan 150 Nederlandse artiesten reisden de afgelopen dagen naar Sneek om de actie te ondersteunen, onder wie Wolter Kroes, LA The Voices, Tim Douwsma & Monique Smit, Thomas Berge, Corry Konings, Imca Marina, Frans Duijts, Ronnie Tober, Samantha Steenwijk, Mulder & Mulder, Sieneke, Stef Ekkel, Django Wagner, Peter Beense, Vinzzent, Mick Harren, Henk Wijngaard, Gino Graus, Sasja Brouwers, Marco de Hollander, Lucas & Gea, Willie Oosterhuis en Erna Temming. Zij waren te gast in het Glazen Huis en verzorgden optredens op het podium in de Marktstraat.

De actie trok de afgelopen dagen tienduizenden belangstellenden naar Sneek, onder wie veel fans van muziek van eigen bodem. Er werd doorlopend geld gedoneerd, zowel individuele bijdragen als de opbrengsten van plaatselijke inzamelingsacties. Ook waren er veilingen voor het goede doel, waarbij onder anderen burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Súdwest-Fryslân als veilingmeester optrad. Meer informatie over de actie is te vinden op www.serieusverzoek.nl.

De actie Serieus Verzoek is een samenwerking tussen RADIONL, de Gemeente Súdwest-Fryslân, de Stichting Uit In Sneek en alle partijen binnen Stichting Sneek Promotion. De opbrengst van Serieus Verzoek gaat volledig naar Serious Request, dat dit jaar aandacht vraagt voor kinderen die onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree.