Radioprogramma ‘Turbulentie’ krijgt vervolg op Fresh FM

Het radioprogramma Turbulentie krijgt een nieuwe start op de regionale commerciële radiozender Fresh FM. Turbulentie is in 1992 gestart op Stads Radio Rotterdam en daarna op diverse radiozenders te beluisteren geweest waaronder de laatste tijd op de lokale omroep Open Rotterdam. Vanaf morgen is Turbulentie met Mark van Dale en Erwin van der Bliek elke vrijdagavond te beluisteren op Fresh FM tussen 18.00 en 21.00 uur.

“Radio-instituut”

“Turbulentie is een soort radio-instituut,” zegt programmaleider Coen Bom, “het programma loopt al vanaf 1992 en heeft eigenlijk alle verschuivingen in dance-land op de voet gevolgd en hier en daar zelfs gestimuleerd.”

Radio coryfeeën Mark van Dale en Erwin van der Bliek verheugen zich enorm op de nieuwe start van het programma. “Turbulentie is niet gevangen in muziekstijlen. We draaien gewoon leuke muziek, in welk house-genre dan ook,” zegt Mark van Dale, ooit de initiator van het programma bij het toenmalige Stadsradio Rotterdam, “Turbulentie is een feestje op de radio. We gaan er wat moois van maken!”

Nieuwe programmering in weekeinde

Naast de komst van Turbulentie naar Fresh FM op vrijdagavond werd deze week al bekend gemaakt dat DJ Jean een programma op de dance-zender krijgt op zaterdagavond. Ook Carl Cox is met Global Radio nieuw op de zaterdagavond van Fresh FM. De Engelse DJ was al in de nacht te horen, maar is nu verschoven naar 22.00 – 00.00 uur.

Voor het najaar verwacht Bom nog wat veranderingen in de programmering. “We gaan met Fresh FM streven naar directere communicatie met de luisteraars en uiteraard
brengen we verbeteringen aan waar mogelijk.