Radiozender FM Brussel staakt uitzendingen

De Brusselse stadszender FM Brussel stopt eind deze maand met uitzenden. Zeven mensen verliezen hun baan, zo is bevestigd aan VRT Nieuws. Eerder vandaag werd ook al de hoofdredactrice van de stadskrant Brussel Deze Week, Anne Brumagne, ontslagen. Sinds begin dit jaar zitten onder meer de krant Brussel Deze Week, de radiozender FM Brussel, de tv-zender TV Brussel en de site brusselnieuws.be onder de overkoepelde vzw Vlaams-Brusselse media. Michel Tubbax kwam aan het hoofd van de organisatie. “Bij de opstart daarvan is altijd gezegd dat dat niet tot ontslagen zou leiden”, zegt vakbondsman Eric Laureys tegenover de VRT.

Nu is beslist dat die groep geherstructureerd wordt en in de toekomst meer zal inzetten op tv en online. Alle titels -zonder de radiozender- zullen in de toekomst onder één naam door het leven gaan, vermoedelijk “brusselnieuws”. Jeroen Roppe, nu nog hoofdredacteur bij FM Brussel, wordt algemeen hoofdredacteur.

Niet levensvatbaar

“Vernieuwen betekent ook handelen”, laat CEO Michel Tubbax in een persbericht weten. “Daarom hebben we beslist dat radiozender FM Brussel niet levensvatbaar is om onze opdracht te vervullen. Daarvoor is het Nederlandstalig radiolandschap te competitief. De uitzendingen van FM Brussel worden deze maand nog stop gezet.”

Vakbonden zijn woedend

Bij het bedrijf verliezen zeven mensen hun baan en zal er “zoveel mogelijk afscheid genomen worden van freelancers”. De vakbonden in België zijn woedend over dit besluit. De grote meerderheid van de FM Brussel medewerkers krijgt wel een nieuwe toekomst binnen het nieuw Vlaams-Brussels mediaplatform, laat een woordvoerder weten. Binnen de vzw zullen op korte termijn ook een zestal jobs verdwijnen. Het personeel van FM Brussel en de Vlaams-Brusselse Media beraadt zich nog over acties.