Radiozender Roparunradio ‘on air’ tijdens Roparun

De evenementenzender Roparunradio is dit weekeinde via FM, DAB+ en Internet te horen om de verrichtingen in de Roparun te volgen. De Roparun wordtdit jaar voor de 27e keergehouden.

Estafetteloop

De Roparun (“Rotterdam Parijs run”) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. In het pinksterweekeinde moeten de deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen.

Deelnemers

Tot 2004 liepen de deelnemers van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de run in Parijs en is de finish in Rotterdam. Vanwege de maximale capaciteit van 275 teams op het parcours is er in 2012 een tweede run georganiseerd vanuit Hamburg, die tegelijkertijd start en na ruim 560 kilometer eveneens in Rotterdam finisht. Inmiddels doen er meer dan 350 teams mee met meer dan 8000 deelnemers.

Roparunradio

Het hele evenement wordt gevolgd door de evenementenzender Roparunradio. De uitzendingen beginnen vanavond om 19.00 uur en duren tot maandagavond 20.00 uur. Op vrijdagavond komt Roparunradio vanaf 20.00 tot 23.00 uur live vanaf het startterrein in Parijs.

Frequenties

De radiozender is in een deel van Nederland te ontvangen via diverse etherfrequenties van lokale omroepen. Daarnaast heeft de radiozender ook een eigen evenementenfrequentie in Rotterdam in de lucht tijdens het evenement op 107,5 MHz. Roparunradio verzorgt ook televisie-uitzendingen die te zien zijn via diverse lokale omroepen in de regio Rotterdam

DAB+

Daarnaast is de radiozender in een deel van Nederland te horen via DAB+. De radiozender zendt uit via het netwerk van de aanbieder MTVNL. Dit netwerk biedt vooral in de Randstad een goede ontvangst.

Internet

De radiozender is wereldwijd te beluisteren via Internet. Meer informatie via de website van de radiozender.

RTV Lansingerland

Naast Roparunradio is ook de lokale omroep voor de gemeente Lansingerland actief met een marathonuitzending ronde Roparun dit weekeinde. Enkele deelnemende teams aan de run is gevraagd om mediapartner van RTV Lansingerland te worden en de teamleden zelf als burgerjournalist verslag te laten doen van hun Roparun ervaring op de route. Meer informatie via de website van de lokale omroep.

Sociale media:

https://www.facebook.com/roparun.roparunradio/posts/861539094055880