Evenementenzender Roparunradio on air tijdens Roparun

De evenementenzender Roparunradio is dit weekeinde via FM, DAB+ en Internet te horen om de verrichtingen in de Roparun te volgen. De Roparun wordt dit jaar voor de 26e keer gehouden.

Estafetteloop

De Roparun (“Rotterdam Parijs run”) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. In het pinksterweekeinde moeten de deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen.

Tot 2004 liepen de deelnemers van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de run in Parijs en is de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Vanwege de maximale capaciteit van 275 teams op het parcours is er in 2012 een tweede run georganiseerd vanuit Hamburg, die tegelijkertijd start en na ruim 560 kilometer eveneens op de Coolsingel finisht

Parcours

Het hele evenement wordt gevolgd door de evenementenzender Roparunradio. De zender heeft deze keer haar studio gevestigd in Barendrecht en is langs en op de parcours aanwezig met verslaggevers. De radiozender is in een groot deel van Nederland te ontvangen via diverse etherfrequenties van lokale omroepen.

DAB+

Daarnaast heeft de radiozender ook een eigen evenementenfrequentie in Rotterdam in de lucht tijdens het evenement op 107,5 MHz. Daarnaast wordt er ook via de digitale ether (DAB+) uitgezonden. De radiozender maakt hiervoor gebruik van het netwerk van MTVNL dat in delen van Nederland dekking heeft. Roparunradio verzorgt ook televisie-uitzendingen die te zien zijn via diverse lokale omroepen in de regio Rotterdam

De radiozender is wereldwijd te beluisteren via Internet. Meer informatie via de website van de radiozender.

Aankomst live op TV Rijnmond

RTV Rijnmond zendt maandagmiddag, Tweede Pinksterdag de aankomst van Roparun live uit op radio en tv. De uitzending duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

Sociale media:

https://www.facebook.com/roparun.roparunradio/posts/683368571872934

@ROPARUNRADIO

@Stg_Roparun