Radiozender Slam!FM bestaat 10 jaar

slamfmVandaag bestaat de commerciĆ«le radiozender SLAM!FM 10 jaar. De verjaardag wordt gevierd met verschillende bekenden van de zender. Armin van Buuren, Hardwell, Sunnery James & Ryan Marciano, Sharon Doorson en FeestdjRuud nemen de playlist van SLAM!FM over en draaien hun favoriete 10 tracks van de afgelopen 10 jaar. 

Vandaag wordt het jubileum afgesloten met de Grandslam Top 100,  de beste 100 Grandslams gekozen door de luisteraars van SLAM!FM.

De zender begon halverwege de jaren 90 met uitzenden onder de naam New Dance Radio via de kabel. In 2000 werd de zender overgenomen door ID&T, dat hem vervolgens omdoopte in SLAM!FM. Destijds met Koen van Tijn, Emile van Schaik en Lucas Degen. Een jaar later kreeg de zender alweer een nieuwe naam, ID&T Radio, en Robin Albers werd aangenomen om het station te leiden.

Na de radiofrequentieveiling van 2003 kwam de zender als ID&T Radio in juni van dat jaar in de ether. In 2005 werd de zender door ID&T verkocht en omgedoopt tot SLAM!FM. Op 31 januari 2005, was de zender voor het eerst in de ether te horen.