Radiozender Sublime van start met Sublime 500

Tot en met vrijdag 9 november zijn op Sublime de beste soul-, funk- en jazzplaten te horen in de Sublime 500. Het is de tweede keer dat de lijst wordt uitgezonden.

Traditie

Music Director Jaap Brienen: “Vorig jaar vierden we ons 5-jarig bestaan met een Sublime 500. Dat beviel ons en onze luisteraars zo goed dat we besloten er een jaarlijkse traditie van te maken. Het hele jaar door selecteren wij de muziek op Sublime, maar nu zijn onze luisteraars de baas: zij kiezen de beste funk-, soul- en jazznummers, en wij zenden ze vervolgens uit.”

Stemmen

De afgelopen weken konden luisteraars stemmen op de platen in de Sublime 500. Hierbij maakten de luisteraars ook kans op prijzen.

Nieuwe nummer 1

‘Back To Black’ van Amy Winehouse is de nieuwe nummer 1 in de Sublime 500, de lijst met de beste funk, soul en jazz. Alain Clark maakte dat vanmorgen bekend bij Sander de Heer in de ochtendshow ‘Sublime Sunrise’. Vorig jaar stond Amy Winehouse ook op nummer 1, maar toen met ‘Valerie’. Zowel Amy Winehouse als de eerder dit jaar overleden Aretha Franklin staan twee keer in de top 10. De meest voorkomende artiest in de Sublime 500 is Michael Jackson: met en zonder zijn broers staat hij in totaal 25 keer in de lijst.

Uitzending

De Sublime 500 is tot en met vrijdag, 9 november, elke dag te horen tussen 9 en 17 uur op de radiozender. Sublime is landelijk te ontvangen via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Meer informatie over de lijst met soul-, funk- en jazzplaten vind je op de website van de radiozender.