Radiozenders besteden aandacht aan 70e verjaardag Metropole Orkest

Vandaag is het precies 70 jaar geleden dat het Metropole Orkest voor het eerst te horen was op de Nederlandse radio. Veel radiozenders zenden vanavond een opname uit van het Metropole Orkest. De meeste radiozenders doen dit omstreeks 20.15 uur, het exacte tijdstip van de eerste uitzending op 25 november 1945. Ieder station draait uiteraard een nummer wat past binnen hun programmering.

Radiozenders

De radiozenders NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6 Soul & Jazz, 100% NL, Radio 538, Radio 10, Sublime FM, BNR Nieuwsradio, Radio Gelderland en RTi Hilversum vieren de 70e verjaardag van het Metropole Orkest mee.

“Vereerd”

Directeur van het Metropole Orkest Marc Altink: “Wij zijn erg vereerd met deze aandacht voor de verjaardag van het Metropole Orkest. We vinden het bijzonder sympathiek dat de Nederlandse media onze lange geschiedenis op deze manier in het zonnetje zetten. Het mooie is dat juist dit orkest op vrijwel alle zenders te horen is: van de jingles van ‘Langs de Lijn’ en ‘Gute Nacht Freunde’ op NPO Radio 1 tot aan de orkestrale remix van ‘This is What it Feels Like’ op Radio 538. Daarnaast zijn we blij dat het Metropole Orkest sinds zijn verzelfstandiging in 2013 steeds meer impact lijkt te hebben in het muzikale landschap in Nederland en ver daarbuiten, want als orkest met de kleinste overheidsbijdrage bereikt het Metropole Orkest toch nog steeds het grootste maar ook breedste publiek. We hopen dat ook de komende 70 jaar vol te kunnen houden!”

“Bijzonder orkest”

Jan Westerhof, directeur NPO Radio: “Het Metropole Orkest is een bijzonder orkest, dat met hoge kwaliteit mooie en zeer onderscheidende producties een unieke bijdrage levert aan het rijke muziekleven in Nederland. Vooral daar waar het de ‘cross-over’ van genres opzoekt. Voor veel Nederlanders vaak de eerste kennismaking met orkestmuziek en de beleving daarvan.”

Opgericht in 1945

Het Metropole Orkest werd in 1945 opgericht door Dolf van der Linden en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een veelzijdig orkest. Het speelt geen klassieke muziek, maar wel jazz, pop, chansons, cabaret, musicals, filmmuziek, wereldmuziek. Zowel van nu als van langer geleden.

Video

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.