Radiozenders in het teken van ‘King of Pop’

radioDiverse radiozenders staan vandaag stil bij het feit dat exact vijf jaar geleden Michael Jackson overleed. Op Radio 2, Radio 6 Soul and Jazz en Radio 10 staat ‘The King of Pop’ centraal.

 

Michael Jackson Dag op Radio 2
De programma’s op Radio 2 besteden op eigen wijze aandacht aan het popfenomeen. De hele dag halen de Radio 2 dj’s met luisteraars en gasten in de studio herinneringen op. Luisteraars vragen hun favoriete hits van de King of Pop aan en Radio 2 draait de populairste songs. Begin van de avond draait de publieke muziekzender de Top 5 met de beste hits van MJ. Tussen 18.00 en 20.00 uur draait Radio 2 dj Bert Haandrikman de Top 5 met de meest aangevraagde tracks van de Michael Jackson Dag op Radio 2.

Radio 6 herdenkt Michael Jackson en zijn muziek
De Radio 6 dj’s blikken vandaag de hele dag terug op Jacksons spraakmakende leven, maar vooral op zijn muziek. Elk uur hoor je op Radio 6 Soul & Jazz twee tracks van de onbetwiste King of Pop. In Corne Klijn’s Soul Sensations klinken om 18.00 uur zijn zes beste platen met de Michael Jackson Top 6, samengesteld door luisteraars.

Radio 10
Ook op Radio 10 veel aandacht voor Michael Jackson. Op 25 juni staat Radio 10 in het teken van Michael Jackson. De radiozender zendt de gehele dag de grootste hits uit van The King Of Pop. Luisteraars maken daarbij ook kans op een vliegreis naar Las Vegas om daar de spectaculaire show ‘Michael Jackson One’ van Cirque du Soleil te zien.

Gedenkplaats Michael Jackson in Amsterdam
Ter nagedachtenis aan Michael Jackson krijgt Amsterdam een tijdelijke gedenkplaats voor fans van de popster. Daarvoor wordt vandaag een groot herdenkingsbord onthuld op de Amsterdamse Zuidas. Het ‘Michael Jackson Memorial Billboard’ toont de beroemde zwart-wit foto die fotograaf Claude Vanheye in 1977 van de (toen nog jonge) artiest maakte in de Amsterdamse Jordaan. Het komt te staan op het Gustav Mahlerplein, tussen vele kantoorgebouwen.  Bij het billboard is volgens de dienst plek voor „duizenden nationale en internationale fans van Michael Jackson”. Het billboard blijft staan tot half augustus.