Radiozenders starten nieuwe campagne voor radioreclame: Radio ráákt

De Nederlandse radiostations, verenigd in het Radio Advies Bureau (RAB), zijn een nieuwe radiocampagne gestart ter promotie van het eigen reclamemedium. De campagne met de titel ‘Radio ráákt’ heeft volgens het RAB als doel adverteerders te overtuigen van de kracht van radio om doelgroepen emotioneel te raken.

Gedachte verbreden

RAB wil de gedachte over radio als reclamemedium verbreden van een medium dat ‘alleen’ mensen tot gedrag aanzet naar een medium dat ook ingezet kan worden om de kennis en houding van mensen te beïnvloeden.

Niet enkel actiematig medium

“Radio is dus niet enkel een actiematig medium, maar is juist ook zeer geschikt om merken mee te bouwen.”, aldus het adviesbureau in een persbericht. “radio geeft ruimte om een verhaal te vertellen en luisteraars zijn op een natuurlijke wijze ontvankelijk voor beleving en verhalen. Merken maken nog onvoldoende gebruik van deze kracht van radio.”

Vier radiocommercials

De radiocampagne bestaat uit een reeks van vier radiocommercials waarvan ‘Alles achterlaten’ de eerste is die wordt uitgezonden. De luisteraar wordt meegenomen in een verhaal dat van een alledaagse situatie, een forens in de spits, verandert in een heerlijk voorstelbaar gevoel, een man die maar één keer leeft. Dat is wat goede radioreclame kan doen.

Campagne

Radioadverteerders en hun adviseurs worden doorverwezen naar de website van de campagne. Dit is een ‘etalage’-website om te inspireren en goede radioreclame in de schijnwerpers te zetten.

Liedewij Hentenaar, directeur RAB: ”We zijn zeer trots op de nieuwe campagne. Dit helpt in onze missie om meer adverteerders meer te laten bereiken bij de luisteraar en zo de luisteraars aan te haken bij hun verhaal. Een oproep aan alle reclamemakers om radio in te zetten zoals het bedoeld is en de luisteraar te trakteren op een goed gevoel in plaats van de luisteraar ‘een opdracht te geven’“.

Sociale media: