Radiozenders VRT weer te beluisteren via TuneIn Radio

De radiozenders van de publieke Vlaamse omroep VRT zijn sinds kort weer te beluisteren via de populaire streamingapp TuneIn Radio.

TuneIn

Via de app is het mogelijk om zowel streaming als on-demand te luisteren naar radiozenders die uitzenden via Internet. Daarnaast wordt TuneIn Radio ook gebruikt bij diverse merken Internet-radio’s als database voor radiozenders.

Verdwenen uit aanbod

Sinds enige weken waar de radiozenders van de Vlaamse publieke omroep, waaronder de populaire zenders MNM en Studio Brussel, verdwenen uit het aanbod van de populaire app.

Reclame

De VRT gaf eerst aan dat het ging om een technisch probleem bij de app maar zo nu blijkt had de publieke omroep een conflict rond reclame die werd afgespeeld door TuneIn bij het inschakelen van de radiozenders van de Vlaamse omroep.

Weer beschikbaar

De VRT bericht nu dat de streams opnieuw beschikbaar zijn voor luisteraars via TuneIn “Zonder reclame van derden en binnen het kader waarin VRT werkt. Ook in audiosystemen zoals Sonos, Samsung, Denon Heos, enz… die voor hun aanbod een beroep doen op TuneIn zijn de VRT streams opnieuw actief.”, aldus de omroep in een persbericht.

“Correcte manier en kader”

Radiomanager Els Van de Sijpe : “Onze luisteraars houden van onze sterke radiomerken Radio1, Radio2, Klara, Studio Brussel, MNM . VRT wil daarom met zijn aanbod aanwezig zijn op alle platformen die onze luisteraars gebruiken, op een correcte manier en binnen het kader waarin VRT werkt. Daarover hebben we met TuneIn afspraken gemaakt, en we zijn tevreden dat ons aanbod nu ook via hun platformen opnieuw te beluisteren is.”

Overigens zijn ook de radiozenders van Waalse omroep RTBF verdwenen uit TuneIn. Deze radiozenders zijn nog steeds niet te beluisteren via de dienst.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.