Rai 1 keert terug bij kabelaar Delta; Mediaset Italia verdwijnt weer

De Italiaanse publieke televisiezender Rai 1 keert per 1 februari 2016 terug in het aanbod van de Zeeuwse kabelexploitant Delta. De zender was tot 1 januari 2015 te zien in het standaardpakket. Per 1 oktober 2014 startte de Zeeuwse kabelaar met het uitzenden van Mediaset Italia, een best-of zender van de commerciele mediagroep Mediaset (met name Rete 4, Canale 5 en Italia 1) waar Silvio Berlusconi de referente aandeelhouder van is.

Mediaset Italia verdwijnt weer

Mediaset Italia dat alleen te zien is in het zogeheten ‘buitenlandpakket’ verdwjint per 1 januari 2016 uit het aanbod van Delta. Rai 1 zal in tegenstelling tot 2014 alleen te zien zijn via dit buitenlandpakket waar ook Duitse zenders als NDR, SWR, RTL, Sat.1, ProSieben alsmede BBC4, TVE Internacional en TRT Turk in zijn ondergebracht.

Het ‘buitenlandpakket’ kost 2,50 euro extra per maand bovenop de 18,50 euro per maand die Delta voor het standaardpakket vraagt. Zenders als TV5Monde, France 2, Arte, BBC 1, BBC 2, ARD, ZDF en WDR maken onderdeel uit van het standaardpakket bij Delta. Het is onbekend hoeveel abonnees het buitenlandpakket afnemen van de circa 150.000 Delta abonnees

Ziggo en KPN

In de afgelopen jaren heeft Rai 1 in Nederland haar distributie bij de grotere operatoren (Ziggo en KPN Interactieve TV) verloren. Dit jaar is daarop door een groep Italianen een actie gevoerd om ervoor te zorgen dat Rai 1 te zien blijft bij met name Ziggo en KPN. KPN herziet normaal gesproken in juli haar algehele aanbod; Ziggo omstreeks april.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.