Record aantal radiozenders sluiten zich aan bij Roparunradio

lokaleomroepNog nooit eerder sloten zoveel omroepen zich aan om tijdens het Pinksterweekend Roparunradio uit te zenden. Het evenement Roparun gaat zaterdag 23 mei van start in Parijs en Hamburg.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. ()

Roparunradio is het ondersteunende radiostation dat via een eigen frequentie en via diverse lokale omroepen verslag doen van het evenement. Dit jaar is Roparunradio via een record aantal radiozenders te beluisteren.De aangesloten omroepen hebben hun zendgebied in of aan één van de Roparunroutes. Hierdoor kunnen de teams onderweg of langs de route eenvoudig Roparunradio volgen op de autoradio.

,,Het is geweldig om te zien dat zoveel omroepen hun steentje willen bijdragen aan het bekender maken van de Roparun” zegt Marcel Blok, die de coördinatie van dit onderdeel heeft. ,,We kunnen nu alleen al via de FM meer dan 1,5 miljoen mensen bereiken. En dan hebben we het nog niet eens over de kabelaansluitingen en het internet.” De verwachting is dat ook de laatste dagen voor de run nog enkele omroepen zullen aanhaken. ,,We kunnen er maximaal 20 bedienen” zegt Harold Post, hoofd techniek van de radioproductie. ,,Ik zou bijna zeggen: vol is vol!”

Een overzicht van de frequenties vind je via: http://www.roparunradio.nl/artikel.php?artikel=9