“Recordaantal jonge luisteraars voor NPO Radio 2 Top 2000”

Circa 3 miljoen mensen tussen de 10 en 34 jaar hebben naar de zeventiende editie van de NPO Radio 2 Top 2000 geluisterd. Niet eerder was het aantal jonge luisteraars zo groot, aldus NPO Radio 2 in een persbericht.

“Generaties verbinden”

Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2: “Het is geweldig om te zien dat de Top 2000 generaties verbindt: zowel jong als oud luistert en kijkt massaal naar de Top 2000 op NPO Radio 2. Het bewijst dat muziek van alle leeftijden en de lijst van iedereen is. Ik ben blij dat we als publieke zender zo’n saamhorigheidsgevoel kunnen creëren in Nederland.” Mede door het succes van de jaarlijkse eindejaarslijst is NPO Radio 2 het populairste radiostation van Nederland met een luistertijdaandeel van 13,4% in de maanden november en december 2015.

Waardering

In totaal luisterden 8,1 miljoen mensen van eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond naar de ‘lijst der lijsten’. Dat is bijna een miljoen luisteraars meer dan een jaar geleden (7,2 miljoen). Zij waardeerden de Top 2000 met een 7,7. Luisteraars tussen de 35 en 54 jaar waardeerden het evenement zelfs met een 7,9. Uit eerder onderzoek in opdracht van de NPO blijkt dat luisteraars de muzieklijst vooral waarderen vanwege de leuke muziek, het praten met anderen over muziek en het delen van ‘eindejaarsgevoelens’ die bij de Top 2000 horen.

Cijfers

Bovenstaande informatie over de ‘lijst der lijsten’ blijkt uit onderzoek van bureau RadioCall (luistercijfers) en SKO (kijkcijfers). De luistercijfers over de maanden november en december 2015 zijn afkomstig uit het NLO (Nationaal Luisteronderzoek).

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.