Recordopbrengst Glazen Huis Alphen aan den Rijn

alphenhuis2013Het Alphense Glazen Huis van de lokale omroep Alphen Stad FM/TV heeft dit jaar 53.192,91 euro opgebracht. ‘Een fantastisch bedrag!’, vindt projectleider Danny de Bruin.

Vorig jaar stond de teller op 50.168,97 euro. Dinsdag om 14.30 uur mochten de radio-dj’s van Alphen Stad FM/TV het huis verlaten. Zij hadden 139 uur opgesloten gezeten in hun tijdelijke glazen woning.

 

‘Eindelijk weer naar buiten’, zei Kevin van Arnhem (25). Hij zat voor de derde keer in Het Alphense Glazen Huis. Debutanten Erik Joustra (51) en Mike Mourits (22) kenden moeilijke momenten in de week. ‘Het was erg zwaar maar we hebben het volbracht’, aldus Joustra. Mourits: ‘Vooral de scholenacties op vrijdag waren ontroerend. Ongelooflijk wat een geld zij ophaalden.’ De 32-jarige Trimp wandelde voor de tweede keer het glazen huis uit. ‘Hier mogen we heel trots op zijn. Dit is een bijzonder fraai resultaat!’

Record verzoekplaten
Er is dit jaar een recordaantal platen aangevraagd. Gemiddeld zo’n 120 per dag. ‘We hebben een hele nieuwe doelgroep aangeslagen. Dit jaar bereikten we niet alleen de jonge luisteraars en kijkers, maar ook de vijftigplussers’, vertelt De Bruin. ‘Samen met de andere Rijnpleinactiviteiten was het gezellig druk.’

Vier dj’s eten een week lang niet
Kevin van Arnhem, Erik Joustra, Mike Mourits en Peter Trimp bewoonden van 18 tot en met 24 december het glazen huis op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. Zij maakten zes dagen lang nonstop radio op Alphen Stad FM. Het glazen huis werd met dertien camera’s geregistreerd en live uitgezonden op Alphen Stad TV en internet. 

Fantastische acties
‘Het is zo ontzettend gaaf dat zo veel mensen in actie zijn gekomen’, besluit De Bruin. Het Ashram College haalde met diverse acties 10.000 euro op. CSG Groene Hart Leerpark kwam tot maar liefst 7500 euro. Ook veel basisscholen hadden geld ingezameld. Hoofdsponsor Hoogvliet doneerde op de slotdag: 5000 euro.

Voor de derde keer organiseerde de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude haar eigen glazen huis-actie. Het geld wordt aan 3FM overhandigd en maakt onderdeel uit van het totaal bedrag van 3FM Serious Request. Het goede doel (Rode Kruis) van dit jaar is de stille ramp ‘Kinderen die sterven door diarree’.

alphenhuis2013