Actie ‘Samen voor de Voedselbank’ regionale omroepen succesvol

De inzamelacties van diverse regionale omroepen in Nederland voor de voedselbank zijn succesvol. Vandaag was de slotdag van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’.

De actie ‘Samen voor de Voedselbank’ heeft bij Omroep West een recordopbrengst opgehaald. In totaal werden 133.631 lang houdbare levensmiddelen ingezameld. In Limburg haalde de regionale omroep L1 142.326 producten op voor de voedselbank. In Friesland haalde de regionale omroep Omrop Fryslan voor ruim 122.000 euro aan producten binnen. Omroep Brabant haalde 62.314 producten binnen voor de Voedselbank. RTV Drenthe haalde meer dan 97.580 producten binnen met haar actie voor de Voedselbank en in Noord-Holland haalde RTV NH 148.976 producten binnen.

Doel ruimschoots gehaald voor Omroep West

De actie had als doel voor Omroep West om 4.000 pakketten te kunnen vullen. Voldoende om de 4.000 gezinnen die in Zuid-Holland noord van de Voedselbank afhankelijk zijn, een extra nieuwjaarspakket te kunnen uitreiken. Dat doel is met meer dan 130.000 producten ruimschoots behaald. De nog resteren producten gaan direct de voorraad in van de Voedselbank, om later gebruikt te kunnen worden. Alle ingezamelde producten vertegenwoordigen een waarde van Є 258.043. In 2014 werden ruim 113.000 producten ingezameld en de actie is daarom dit jaar een nog groter succes.

Inzet vrijwilligers

Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep West is trots: “Het is ongelofelijk wat we de afgelopen week met de hele regio voor elkaar hebben gekregen. We zijn iedereen enorm dankbaar voor alle donaties. Maar we moeten ook de inzet van de vele vrijwilligers niet vergeten. De hele week hebben deze de actie onder de aandacht gebracht bij vele Hoogvliet supermarkten, maar ze hebben ook alle producten gesorteerd en ingepakt. Zonder hun inzet, en natuurlijk de donaties van al onze kijkers, luisteraars en webbezoekers hadden wij deze actie niet kunnen laten slagen. De manier waarop ook verenigingen, scholen en bedrijven de actie hebben omarmt is hartverwarmend. Ze kwamen met vrachtwagens vol levensmiddelen doneren. “

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.