Regionale nieuwsblokken van start in NOS Journaal

Vanaf vandaag, 15 februari, zal er in de NOS Journaals tussen 12.00 uur en 15.00 uur dagelijks een regionaal nieuwsblok te zien zijn. De samenwerking tussen de regionale omroepen en de NOS moet uiteindelijk resulteren in een nieuwsblok per regio in het landelijke NOS Journaal van 18.00 uur.

Nieuwe stap

De regioblokken zijn een nieuwe stap in de samenwerking tussen de regionale omroepen en de NOS. Het doel van de krachtenbundeling: het publiek nog beter informeren, niet alleen over (inter)nationaal nieuws, maar juist ook over ontwikkelingen dicht bij huis, aldus een persbericht van de regionale omroepen.

Cindy de Koning en Susanne de Kroon

De presentatie van de regionale blokken is in handen van Cindy de Koning en Susanne de Kroon. Cindy de Koning en Susanne de Kroon komen beiden uit Noord-Brabant. Cindy (42) had al jong hart voor het nieuws. Ze begon in de jaren 80 bij een ziekenomroep en een lokale omroep in Eindhoven en studeerde daarna Journalistiek. Ook Susanne (36) heeft Journalistiek gestudeerd. Ze was enige jaren verslaggever bij RTL Boulevard en momenteel werkt ze als freelance redacteur bij zowel NOS Nieuws als voor de krant BN De Stem.

Journaal 5 minuten langer

De twee NOS Journaals duren vijftien minuten, vijf minuten langer dan voorheen. In die vijf minuten wordt door Cindy of Susanne het regionieuws doorgenomen, vergelijkbaar met de behandeling van het sportnieuws in het NOS Journaal van 13.00 uur.

“Versterken”

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff: ‘NOS Nieuws werkt al jaren samen met de regionale omroepen. Het is goed om die samenwerking verder uit te breiden en de publieke nieuwsvoorziening verder te versterken. Dat doen we nu op tv en deden we eerder al online. Het aanbod van onderwerpen neemt voor de kijker toe en we komen als NOS zo nóg dichter bij ons publiek.’

Voorzitter Marcel Oude Wesselink van het hoofdredacteurenoverleg van de regionale omroepen: ‘Als regionale omroepen bereiken we een groter publiek. Bovendien is het een mooie etalage voor de eigen regionale zenders.’

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.