Regionale commerciële radiozenders starten via DAB+

Regionale commerciële radiozenders zijn vannacht gestart met hun uitzendingen via de digitale ether. De regionale commerciële radiozenders zijn per vandaag wettelijk verplicht om naast analoge uitzendingen ook via DAB+ uit te zenden.

Met uitzondering van de Randstad zonden de publieke regionale radiozenders al enige maanden uit via DAB+ via diverse bovenregionale DAB+-kavels. Per vandaag zijn deze kavels aangevuld met diverse regionale commerciële radiozenders.

Noord-West Nederland: kanaal 9D

In Noord-West Nederland wordt er uitgezonden via kanaal 9D waar de uitzendingen van Omrop Fryslan en RTV Noord-Holland. Sinds vandaag is dit aanbod aangevuld met diverse regionale commerciële radiozenders als Radio Continu, RadioNL, Joy Radio, Freez FM, KBC Radio/Radio Seagull en Waterstad FM. Er wordt uitgezonden vanaf twee steunzenders in Wieringerwerf (noord Noord-Holland) en Jirnsum (Friesland). In een groot deel van het dekkingsgebied is zowel outdoor als indoor ontvangst van deze radiozenders
mogelijk.

Oost- en Midden Nederland: kanaal 6B

In Oost- en midden Nederland wordt er uitgezonden via kanaal 6B en zijn de regionale omroepen Omrop Fryslan, Radio Drenthe, Omroep Flevoland, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Noord en RTV Oost te horen. Vanaf vandaag zijn ook groot aantal regionale commerciële radiozenders te horen zijn via kanaal 6B zoals Radio Continu, Freez FM, Simone FM, Waterstad FM en Groot Nieuws Radio. Er wordt uitgezonden vanaf steunzenders in Smilde, Lelystad, Arnhem, Hengelo, Zwolle, Doetinchem, Hoogezand, Markelo en Schiermonikoog. In een groot deel van het dekkingsgebied van dit kavel is zowel outdoor als indoor ontvangst van de genoemde radiozenders mogelijk.

Zuid Nederland: kanaal 7A

In midden en Oost Brabant en Limburg wordt gebruik gemaakt van kanaal 7A en zijn L1 Radio, Omroep Brabant en Radio Gelderland te horen via DAB+. Vandaag zijn daar ook de commerciële radiozenders Puur NL, Q-Music Limburg, Radio 8 FM, Radio Decibel en RadioNL aan toegevoegd. In deze regio wordt uitgezonden vanaf steunzenders in Eys, Maastricht, Roermond, Gilze, De Mortel, Eindhoven, Loon op Zand, Megen en Roosendaal. In een groot deel van het dekkingsgebied is zowel outdoor als indoor ontvangst van deze radiozenders mogelijk.

Zuid-West Nederland: kanaal 9D

In Zeeland en west Noord-Brabant zijn de regionale omroepen Omroep Brabant, Omroep Zeeland en Radio Rijnmond te ontvangen via kanaal 9D. Per vandaag is daar in ieder geval de regionale commerciële radiozender Puur NL aan toegevoegd. Er wordt uitgezonden vanaf steunzenders in Roosendaal, Biervliet, Goes en Westdorpe. In deze regio is het regionale DAB+-pakket zowel outdoor als indoor te ontvangen.

Randstad: kanaal 8A

Vandaag zijn in de Randstad zowel de regionale publieke- als commerciële radiozenders gestart via DAB+. Er wordt uitgezonden via kanaal 8A via twee steunzenders in Amsterdam en Rotterdam. Zie hiervoor ook ons bericht op deze website.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.