Regionale omroep Omroep Brabant start nieuwe tv-programmering

De regionale omroep Omroep Brabant trapt deze week het nieuwe televisieseizoen af. Een aantal oude vertrouwde programma’s keren terug met een nieuw seizoen. Een overzicht van de belangrijkste programma’s op een rij van de regionale omroep van Noord-Brabant.

De Wandeling

Oude, iconische afleveringen van De Wandeling zijn vanaf deze week iedere vrijdag te zien. Bijna driehonderd keer gingen René Bastiaansen en cameraman Leon Hagedoorn op pad in Brabant. Samen op zoek naar bijzondere verhalen over cultuur, geschiedenis en natuur. Het programma dankte zijn populariteit voor een groot deel aan de onvermoeibare presentator die alle feiten op een originele manier over wist te brengen.

Merlijn Over De Grens

In dit derde seizoen trekt presentator Merlijn Passier wederom in zijn eentje te voet langs de grens tussen Brabant en België. Verrassende ontmoetingen met gewone en heel gewone mensen. De vele grenspalen vormen zijn route van oost naar west. Dit seizoen loopt hij van Baarle-Nassau naar Wernhout. Het programma is elke zaterdagavond om zes uur te zien.

Brabant Wereldwijd

Hoe gaat het met Brabanders die Brabant verlaten hebben? In dit vierde seizoen reizen de twee Helmonders, Rob Deelen en Martijn van der Sanden, weer samen de wereld rond om Brabanders op te zoeken die in het buitenland wonen. ’s Zaterdags om 18:45 wordt het uitgezonden.

Brabantse Helden

Een programma over ‘grote’ bijzondere Brabanders; in kleine kring wereldberoemd, maar onbekend bij het grote publiek. Presentator Patrick Timmermans (directeur Erfgoed Brabant) zet deze helden elke zaterdagavond om kwart voor zes in de spotlight. Onder hen bevinden zich een vrouw die met Napoleon optrok naar Moskou, een poolreiziger die even een nationale held was, het kleinste vrouwtje dat ooit geleefd heeft en de Brad Pitt van de stomme film. Natuurlijk allemaal Brabanders.

Op een dag

Presentator Jelle Amersfoort gaat elke vrijdagavond om kwart over zes op zoek naar mooie, leuke, wonderlijke en soms aangrijpende verhalen en herinneringen van bezoekers van de vijfenzestigjarige Efteling. Of het nu gaat over de liefde, geluk of over verdriet. In ‘ Op een dag’ passeert alles wat het leven bijzonder maakt de revue.

Omroep Brabant is via diverse digitale televisie-aanbieders te zien en wereldwijd via Internet.