Regionale omroep RTV Rijnmond gaat verder als Rijnmond

Regionale omroep Rijnmond lanceerde vandaag haar volledig vernieuwde logo en huisstijl. De naam RTV Rijnmond verdwijnt als naam voor de regionale omroep.

Nieuwe uitstraling

De afgelopen maanden is de regionale omroep druk bezig geweest met de transformatie naar een compleet nieuwe uitstraling. “Met deze lancering doet Rijnmond een volgende stap in de nieuwe koers die de omroep vaart. Rijnmond vaart een nieuwe koers“, aldus de regionale omroep.

RTV Rijnmond wordt Rijnmond

De naam ‘RTV Rijnmond’ maakt plaats voor Rijnmond. Rijnmond is meer dan alleen radio en televisie. “Via de verschillende online platforms bereiken de journalistieke verhalen de Rijnmonder meer dan voorheen. Daarmee staat Rijnmond dieper in de samenleving en weet wat er speelt.”, aldus de omroep in het persbericht.

Rijnmondgebied.

In het vernieuwde logo staat de letter ‘R’ centraal. “Er komen verschillende elementen uit de regio Rijnmond in terug. Zo is de ‘R’ opgebouwd uit een vloeiende ronde lijn als metafoor voor de Maas die de regio doorkruist. De buitenkant is hoekig en weerspiegelt het rauwe randje van de grote stad, terwijl de binnenzijde ronde ‘zachte’ hoeken heeft die staan voor het sociale menselijke aspect van de regio.”, aldus de omroep.

Sociale media: