Regionale omroepen gaan meer samenwerken met lokale omroepen

Zeven regionale omroepen gaan volgend jaar intensiever samenwerken met lokale omroepen. Daarvoor is door het Rijk geld beschikbaar gesteld. Het gaat om de regionale omroepen RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, RTV Utrecht, Omroep Flevoland, Omroep Zeeland en L1. De NOS biedt hulp aan op het gebied van kennis en techniek.

28 nieuwe journalisten

In totaal worden er door de omroepen 28 nieuwe journalisten aangenomen om de nieuwsvoorziening op lokaal niveau te verbeteren. Zij gaan werken op een lokale of regionale redactie en zorgen voor lokale berichtgeving voor op de website, app en social media.

Samenwerking

Momenteel werken de regionale omroepen NH, Omroep West, Omroep Gelderland en Omrop Fryslân al samen met lokale omroepen in hun regio. Zo heeft Omroep West onlangs nog haar samenwerking met lokale omroep van Leidschendam-Voorburg en Wassenaar, Midvliet FM/TV, verder uitgebreid.

Subsidie

De extra inzet is mogelijk door een subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en moet leiden tot een verbetering van de journalistieke basisinfrastructuur. Hierdoor kan de journalistiek haar controlerende taken beter uitvoeren. Het project duurt een jaar.

Sociale media: