Regionale omroepen in Noordoost-Nederland gaan samenwerken

De publieke regionale omroepen RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Omrop Fryslân hebben het initiatief genomen om te gaan samenwerken. 

Bezuinigingen

De vier regionale omroepen willen met de samenwerking de bedrijfsprocessen verbeteren. Ook willen ze hiermee de bezuinigingen opvangen waar alle regionale publieke omroepen mee te maken krijgen in het nieuwe jaar.

Redacties blijven onafhankelijk

De samenwerking richt zich op de techniek, P&O, financiën en sales. De journalistieke redacties blijven onafhankelijk. Waarschijnlijk zullen de omroepen ook voor verschillende programma’s gaan samenwerken.

Muziekprogramma

Zo komen RTV Drenthe, RTV Oost, RTV Noord en ook Omroep Gelderland binnenkort met een muziekprogramma op de radio waarbij de Nedersaksische streektaal centraal staat.

Kwaliteitsimpuls

De omroepen verwachten dat de samenwerking een kwaliteitsimpuls zal geven aan het behouden en verbeteren van de programmering van de afzonderlijke omroepen.

Bezuinigingen

De bezuinigingen bij de dertien regio omroepen in Nederland hebben te maken met stuk lopen van de onderhandelingen tot een samenwerking van de regionale omroepen. Het was de bedoeling dat alle regionale omroepen zouden gaan samenwerken in de Regionale Publieke Omroep (RPO).

Echter liepen de onderhandelingen hierover tussen de diverse regionale omroepen hierover stuk. De bezuinigingen van 17 miljoen die per 1 januari moesten worden doorgevoerd blijven wel staan. Zonder de samenwerking moeten de omroepen dit zelf ophoesten. De omroepen in Noodoost Nederland hebben nu zelf het initiatief genomen om te gaan samenwerken.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.