Regionale televisiezender CTV Zeeland trekt de stekker eruit

De regionale televisiezender CTV Zeeland stopt vanaf 1 januari aanstaande met haar uitzendingen in de provincie Zeeland. De commerciële televisiezender gaat verder als productiehuis onder de naam CCXL Media.

Zeeland

De televisiezender was te zien via kabelaar DELTA in het digitale basispakket op kanaal 22. De televisiezender zendt uit naast de publieke regionale televisiezender Omroep Zeeland. Vanaf 1 januari is Omroep Zeeland de enige regionale televisiezender in de provincie.

Productiebedrijf

CCXL Media gaat wel programma´s maken voor Omroep Zeeland. Overeengekomen is dat CCXL Media als buitenproducent met ingang van januari onder begeleiding van Omroep Zeeland het televisieprogramma ‘Evenement van de Week’ gaat verzorgen. Later dit jaar zal CCXL Media televisiejournaals rond Contacta en de culturele festivals, Zeeland Nazomerfestival  en Film by the Sea, produceren.

Omroep Zeeland stopt op satelliet

Omroep Zeeland zelf stopt per 1 januari met haar uitzendingen via de satelliet bij aanbieder Canal Digitaal. `Vanwege de hoge kosten zijn de uitzendingen van Omroep Zeeland vanaf 1 januari aanstaande niet meer te bekijken via de Astra satelliet. Abonnees met een hybride ontvanger kunnen Omroep Zeeland blijven ontvangen via de schotel“, aldus de regionale omroep. Hiervoor is wel een aansluiting op het Internet noodzakelijk.