Rekam gaat buitengebied Bodegraven aansluiten op glasvezel

Kabelmaatschappij Rekam gaat het buitengebied rond Bodegraven op glasvezel. Op donderdag 18 februari wordt er een start gemaakt met de verglazing.

De Meije

Rekam gaat het gebied De Meije aansluiten op haar glasvezelnetwerk. De Meije is een lintdorp tussen Zwammerdam/Bodegraven, Zegveld, Woerdense Verlaat en Nieuwkoop. Het heeft ongeveer 400 inwoners verdeeld over drie gemeenten, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden en Nieuwkoop, en twee provincies, Zuid-Holland en Utrecht. Het aanleggen van het glasvezelnetwerk wordt gecombineerd met het aanleggen van een nieuwe waterleiding in het gebied.

Samenwerking

“De aanleg van glasvezel in een gebied als De Meije is moeilijk door de relatief lage bebouwingsdichtheid en de relatief kostbare aanlegmethoden die toegepast moeten worden. Door de glasvezel aan te leggen in combinatie met een nieuwe waterleiding en door een unieke samenwerking met de stichting Meijebelangen en drinkwaterbedrijf Oasen is Rekam er desondanks in geslaagd om ook de bewoners van De Meije aan te sluiten op een snelle breedbandverbinding.”, aldus de kabelaar in een persbericht.

Rekam

De Rekam, Stichting Regionale Kabeltelevisie Midden-Holland, levert radio- en televisiediensten in de regio Gouda. Via het coax-netwerk van de kabelaar is naast de Rekam zelf ook CaiWay actief met digitale televisiediensten en Internet. Sinds 2011 worden in alle nieuwbouwwoningen de huisaansluitingen voorzien van glasvezel door de Rekam.

Sinds eind 2014 zijn er providers actief op het netwerk die echte glasvezel diensten (internet-, telefonie- en televisiediensten) leveren aan particulieren, dit zijn De Digitale Stad, Solcon en TriNed. Vorig jaar waren er al 10.000 aansluitingen van de Rekam voorzien van glasvezel.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.