Rijswijkse radiozender Super FM staakt uitzendingen

De Rijswijkse radiozender Super FM stopt haar uitzendingen via Internet met ingang van vandaag, donderdag 31 december.

Super FM

Super FM was samen met de Stichting Omroep Rijswijk en Midvliet FM/TV in de race om de zendmachtiging voor publieke lokale omroep in de Zuid-Hollangse gemeente Rijswijk binnen te halen. In eerste deed Super FM zelfstandig een gooi naar de machtiging maar later besloot de omroep een samenwerkingsverband aan te gaan met Midvliet FM/TV. Midvliet FM/TV is al de publieke lokale omroep voor de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. De Stichting Omroep Rijswijk is de huidige vergunninghouder in Rijswijk.

Stichting Omroep Rijswijk

De gemeenteraad van Rijswijk gaf eerder deze maand aan de voorkeur te geven om de zendmachtiging ook de komende vijf jaar te gunnen aan de Stichting Omroep Rijswijk. Omroep Rijswijk is sinds een aantal maanden een samenwerkingsverband aangegaan met Feel Good Radio, de lokale omroep die ook actief is in de buurgemeente Pijnacker-Nootdorp. Het Commissariaat voor de Media zal begin volgend jaar de uiteindelijke beslissing nemen over het gunnen van de zendmachtiging maar volgt in vrijwel alle gevallen de voorkeur van de gemeente.

Einde uitzendingen

Super FM zendt als radiozender al enige maanden uit via Internet. Nu de omroep hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking komt voor de vergunning heeft de zender besloten de uitzendingen per 31 december te staken. De website, het Twitter-account en de Facebook-pagina van de omroep blijven voorlopig wel in de lucht. “Er wordt inmiddels wel achter de schermen gesproken over een eventuele doorstart in een andere/nieuwe vorm , zo snel als hier meer bekend is hoort u dat via onze kanalen”, aldus Robert Simonis van Super FM op de website van de radiozender.

Audio:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.