Rob van Someren roept ‘Somertijd Reanimatiedag’ in het leven

De Radio 10-middagshow ‘Somertijd’ organiseert in samenwerking met het Rode Kruis de allereerste editie van de ‘Somertijd Reanimatiedag’ op zaterdag 2 juni. Dat maakten dj Rob van Someren en Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors dinsdag bekend.

Door een uur te geven, red je een leven

Onder het motto ‘door een uur te geven, red je een leven’ worden die dag door héél Nederland speciale reanimatieworkshops gegeven.

Spontaan idee

Rob van Someren, dj Radio 10: ‘Het idee ontstond spontaan in de uitzending toen we ‘Staying Alive’ van de Bee Gees draaiden. Ik vertelde toen dat het nummer 100 bpm (beats per minute) heeft, waardoor het ritme perfect is om een hartmassage op uit te voeren. Met het organiseren van deze dag, wil ik vooral voorkomen dat je niet weet wat te doen wanneer je in zo’n situatie terecht komt. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen redden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!’

Reanimatieworkshops

Rob van Someren roept iedereen op voor de korte reanimatieworkshops, die worden gegeven door instructeurs van het Rode Kruis. In elke provincie zijn verschillende locaties te vinden waar op 2 juni de workshops kunnen worden gevolgd.

Live

Binnen één uur leren bezoekers de basis van het reanimeren en kunnen zij daarmee een leven redden in een noodsituatie. Somertijd komt op zaterdag 2 juni tussen 12.00 uur en 15.00 uur live vanuit Panama in Amsterdam.

Naast verschillende één uur durende workshops ontvangt Rob experts, treden artiesten op en zijn enkel nummers met 100 bpm te horen. Inschrijven op de workshops kan via de website van de radiozender.

Sociale media: