Roparunradio dit weekeinde ook via DAB+ te horen

De evenementenzender Roparunradio is dit weekeinde niet alleen via FM en Internet te horen maar ook in de digitale ether via DAB+. De radiozender zendt dit weekeinde uit in verband met het jaarlijkse evenement Roparun dat traditioneel rond Pinksteren plaatsvindt. De Roparun wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden.

MTVNL

Roparunradio maakt gebruik van het digitale ethernetwerk van de commerciële exploitant MTVNL. Dit netwerk heeft DAB+-dekking in grote delen van Nederland. De evenementenzender wil hiermee ook de liefhebbers van de digitale radio bedienen,
aldus het persbericht.

Digitale radio

,,DAB+ is heel erg in opkomst” zegt Marcel Blok, presentator bij Roparunradio.,, In onze omgeving zijn er al veel mensen overgestapt van de FM naar DAB. En door de grote dekking hopen we ook veel nieuwe luisteraars over de Roparun te kunnen vertellen.” Naast DAB+ is de evenementenzender in west en zuidwest Nederland ook via de FM te ontvangen. In Rotterdam heeft de zender een eigen evenementenfrequentie op 107.5 MHz. Daarnaast zijn er een kleine 20 lokale omroepen die het signaal van de radiozender doorgeven. De radiozender is ook te beluisteren via Internet en een speciale app. Meekijken met RoparunRadio kan verder ook nog in heel Nederland via KPN, Telfort en XS4all op kanaal 37 en via de digitale tv app van Delta in Zeeland.

Roparun

De Roparun (“Rotterdam Parijs run”) is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. In het pinksterweekeinde, van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag, moeten de deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen. Tot 2004 liepen de deelnemers van Rotterdam naar Parijs, maar sinds 2004 start de run in Parijs en is de finish op de Coolsingel in Rotterdam. In 1993 zijn er jaarlijks uitzendingen te horen van Roparunradio. Meer informatie via de website van Roparunradio.

Roparadio

Naast Roparunradio is ook Roparadio actief. Dit programma is komend weekeinde te horen via de lokale omroep Lansingerland FM op 92,2 MHz. De uitzendingen beginnen zaterdag om 12.00 uur en duren tot en maandag 16 mei, 18:00 uur. Meer informatie via facebook.com/roparadio

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.