RTBF gaat uitzenden via DAB+ in Vlaanderen

De Waalse publieke omroep RTBF is vanaf donderdag 2 mei te horen in de Vlaamse ether via DAB+.
Dit heeft de omroep bekend gemaakt op haar website.

RTBF MIX

De Waalse publieke omroep gaat uitzenden op het nieuwe landelijke DAB+-pakket van Norkring. Via dit pakket zal het programma RTBF MIX te horen zijn. Deze radiozender bevat een mix van de uitzendingen van de RTBF-radiozenders La Première, Classic 21 en VivaCité. De uitzendtijden van de diverse programma’s vind je hier. Momenteel zijn via het pakket van Norkring dat uitzendt op kanaal 5A en 5D in Vlaanderen de radiozenders NRJ Vlaanderen en One World Radio te horen. One World Radio is tot en met eind augustus te beluisteren via DAB+.

Luisteren

Momenteel is het mogelijk om in delen van Vlaanderen de radiozenders van de RTBF via de FM te beluisteren. Tot eind vorig jaar was RTBF International nog te beluisteren via de middengolf. Deze uitzendingen zijn op 1 januari van dit jaar gestaakt. Via DAB+ was het tot op heden niet mogelijk om naar de RTBF te luisteren in grote delen van Vlaanderen.

Internet

Via Internet zijn wereldwijd alle radiozenders van de Waalse publieke omroep te beluisteren. Luisteren via Internet kan hier. Ontvangst van de nieuwe radiozender RTBF MIX via DAB+ is in delen van Zuid Nederland mogelijk.