RTBF komt met Viva+ en Jam via DAB+ en Internet

De Waalse publieke omroep RTBF heeft vandaag bekend gemaakt dat het twee radiozenders toevoegt aan haar digitale aanbod via de ether en Internet. De radiozenders Jam en Viva+ zijn vanaf vrijdag te beluisteren.

Uitbreiding

Het was al enige tijd bekend dat de RTBF haar aanbod via DAB+ de komende periode zou gaan uitbreiden met nieuwe zenders. Vandaag heeft de Waalse publieke omroep de komst van Viva+ en Jam officieel bekend gemaakt.

Jam

Radiozender Jam gaat zich richten op alternatieve muziekstromen. “Jam is een ‘onderzoeker’ wiens missie het is om onze muzikale horizon te verbreden. Alle nieuws, interviews, artikelen en afspeellijsten zijn beschikbaar op de website van Jam.”, aldus RTBF.

Viva+

Viva+ gaat zich richten op de oudere volwassenen met aandacht voor muziek uit de jaren 50, 60 en 70. Er zullen ook gepresenteerde programma’s te horen zijn van onder andere Bernard Dewee, Serge Van Haelewijn, Jocelyne Tomme en Marc Vernon. Meer informatie via de website van Viva+

Luisteren

De twee nieuwe radiozenders zijn vanaf vrijdag 27 september te beluisteren via DAB+ en Internet. In delen van Zuid-Nederland zijn de DAB+-uitzendingen van de RTBF ook te beluisteren in de ether. Wereldwijd zullen de radiozenders zijn te beluisteren via Internet.