RTL 7 Fight Night met bokswedstrijd Joshua-Klitschko

De boksers Anthony Joshua  en Wladimir Klitschko staan voor het eerst in hun carrière lijnrecht tegenover elkaar. Deze bokswedstrijd is zaterdagavond live te volgen bij RTL 7, de uitzending begint om 22.00 uur.

Voorbeschouwing

Vanaf 22.00 uur start de uitzending met een uitgebreide voorbeschouwing vanuit de studio in Hilversum. Marcel Maijer presenteert het spektakel en naast hem in de studio nemen Nederlandse bokslegendes Arnold Vanderlyde en Remy Bonjasky plaats.

Arnold Vanderlyde is oud-bokser en onder andere drie keer Europees Kampioen geweest en hij wist driemaal brons te halen bij de Olympische Spelen. Remy Bonjasky is oud-Thai Bosker en wist zich onder andere driemaal te kronen tot kampioen in de K1.

Jeugd vs ervaring

Anthony Joshua, AJ (27 jaar), is de regerend wereldkampioen zwaargewicht en heeft in zijn jonge carrière nog geen wedstrijd verloren. Tegenover hem staat een ervaren man uit Oekraïne, Wladimir Klitschko, die maar liefst 64 van zijn 68 gevechten winnend wist af te sluiten. Klitschko is inmiddels 40 jaar oud.

Wembley

Jeugd tegen ervaring, kampioen tegen legende, maar vooral hard tegen hard. De titanenstrijd vindt plaats in een uitverkocht Wembley, waar 90.000 liefhebbers getuige zijn van de ultieme clash. Tijdens de wedstrijd staan de IBF World Heavyweight titel, de Vacant IBO Championship titel en de WBA Super Championship titel op het spel.

Sociale media: