RTL-journalist Roel Geeraedts van Midden-Oosten naar Binnenhof

RTL-verslaggever Roel Geeraedts verruilt zijn post als correspondent voor RTL Nieuws in het Midden-Oost voor een plek in de Haagse redactie van RTL Nieuws op het Binnenhof. Dit bericht Roel Geeraedts via Twitter.

Roel Geeraedts gaat aan de slag als politiek verslaggever op de Haagse redactie van het nieuwsprogramma. Geeraedts begon in 2010 na de dood van Conny Mus als correspondent in het Midden-Oosten. Geeraedts was eerder al actief als redacteur in New York, politiek verslaggever en werkte als onderzoeksjournalist van de researchredactie van RTL Nieuws.

“Een marathon waarbij ik tussendoor ook nog sprintjes moet trekken”

Geeraedts heeft de afgelopen vijf jaar veel meegemaakt in het Midden-Oosten: Het conflict tussen Israël en de Palestijnen, het massale geweld dat opbloeide tijdens de Arabische Lente en de opkomst van IS. Vorig jaar schreef Geeraedts daarover op zijn blog: “Afgelopen zomer trok ik het allemaal even niet meer. Mijn bestaan als correspondent in het Midden-Oosten is een marathon waarbij ik tussendoor ook nog sprintjes moet trekken. Ik kon simpelweg even de sprintjes niet meer aan. Omringd door zo veel geweld, voelde mijn hart leeg en mijn hoofd overvol. Al het vergoten bloed om mij heen sijpelde als lood in mijn schoenen.”

Olaf Koens volgt Roel Geeraedts op

Olaf Koens, nu nog correspondent in Rusland voor RTL Nieuws, neemt de plek van Roel Geeraedts over in het Midden-Oosten voor RTL Nieuws. De 29-jarige Koens werkt sinds 2011 als freelance correspondent voor RTL Nieuws in Moskou. Olaf Koens kreeg vooral bekendheid door zijn verslaggeving over het neerhalen van de MH17 in Oekraïne vorig jaar. Olaf Koens gaat zich net als Roel Geeraedts vestigen in Tel Aviv, maar zal verslag doen in de hele regio. Olaf Koens stopt met zijn werkzaamheden voor de Volkskrant, waar hij sinds 2013 voor werkte. Koens begint in oktober in Tel Aviv.

Twitter-berichten: