RTL stopt met on demand dienst RTL Gemist bij tv-aanbieders

Vanaf 3 april aanstaande stopt RTL met het aanbieden van de dienst RTL Gemist en Vooruitkijken bij de diverse tv-aanbieders. RTL heeft gekozen om te stoppen met de dienst omdat de televisie-aanbieders zelf goede alternatieven hebben. Aanbieder Ziggo biedt hiervoor Replay TV en KPN biedt de dienst ‘Terugkijken via de Gids’

RTL Gemist

RTL Gemist en Vooruitkijken is momenteel onder andere nog beschikbaar bij Ziggo en KPN. RTL Gemist is tot 3 april de on demand-service van RTL binnen de TV Gemist-omgeving van diverse televisie-aanbieders.

Programma’s terugkijken

Met RTL Gemist kan je momenteel programma’s terugkijken van de televisiezenders van RTL Nederland. Sommige programma’s kun je onbeperkt en gratis (met reclame) terugkijken. Voor andere programma’s moet je wel betalen. Vanaf 3 april komt er een einde aan de dienst.

Alternatieven

Programma’s van de zenders van RTL in Nederland zijn vanaf 3 april nog wel terug te zien via de on-demand diensten van KPN en Ziggo. aanbieder Ziggo biedt hiervoor Replay TV en KPN heeft de dienst ‘Terugkijken via de Gids’.

RTL XL

Daarnaast blijft RTL haar eigen on-demand dienst RTL XL behouden die beschikbaar is op onder andere smartphone en tablet. Via RTL XL kunnen programma’s van RTL zeven dagen na uitzenddatum worden teruggekeken. Daarnaast biedt de dienst ook de mogelijkheid om programma’s (tegen betaling) vooruit te kijken.