RTL Nederland volledig eigenaar van Videoland

internettvRTL Nederland heeft zijn belang in Videoland uitgebreid van 65% naar 100%. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend in een persbericht.  Arno Otto, managing director RTL Digital: “De overname van Videoland is een logische volgende stap in onze strategie met betrekking tot VOD. Hiermee verankeren we dit groeiende VOD-platform definitief in de core business van RTL Nederland. Voor de consument betekent dit winst, namelijk een investering in een nog rijker, kwalitatief aanbod. Dat Nederland daar op zit te wachten, wordt onderstreept door het succes van ‘Zwarte Tulp’. There’s many more to come.”

Co Mast verlaat Videoland
Met deze nieuwe stap verlaat oprichter en ondernemer Co Mast Videoland. Hij licht toe: “Ik ben trots op het bedrijf dat ik heb opgebouwd. Met de kracht van RTL hebben we de solide basis van Videoland de afgelopen anderhalf jaar nog verder uitgebouwd. De samenwerking was zo vruchtbaar dat het mij nu de kans biedt om een nieuwe weg in te slaan.” Mast blijft als ambassadeur betrokken bij het bedrijf. Hij is ad interim opgevolgd door Sven Sauvé, COO bij RTL Nederland. Arno Otto vervolgt: “Co Mast is zich altijd bewust geweest dat stilstand achteruitgang betekent. Hij heeft Videoland met veel succes door verschillende tijdperken geloodst: van video naar DVD en van videotheek naar online. Ik wil hem bedanken voor waar hij het bedrijf nu heeft gebracht.”

RTL Nederland verwierf in augustus 2013 65% van de aandelen van The Entertainment Group (TEG), het moederbedrijf van Videoland.

Videoland is een online videodienst en beschikbaar via apps voor Smart TV, smartphone en tablet (iOS en Android) en via Videoland.com. Films en series zijn per stuk te huur of voor EUR 10,- per maand onbeperkt te kijken met Videoland Unlimited. Videoland Unlimited is bovendien beschikbaar via KPN, Telfort, XS4ALL, DELTA, Caiway en Sparql.