RTL Z niet meer te bekijken via Internet

RTL Nederland lijkt te zijn gestopt met de livestream op Internet van de nieuws- en zakenzender RTL Z. Per vandaag is er overdag een testbeeld te zien van RTL MCR NL in plaats van RTL Z. Tot eind vorige week waren de uitzendingen van maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 18:00 uur live te zien via de streams van RTL Nieuws.

Distributieovereenkomst

RTL Z is daarmee alleen (en exclusief) live te zien via distributeurs die een distributie-overeenkomst hebben. Alleen Ziggo, KPN, Solcon, Sparql, Fiber en Vodafone hebben een dergelijke overeenkomst.

Geen overeenkomst

Partijen als Tele2, Canal Digitaal, Caiway en KabelNoord hebben geen overeenkomst. Kabelnoord stelde afgelopen week nog dat voor de uitzending van RTL Z een ‘flinke inkoopprijs wordt gevraagd’, terwijl slechts 1 % van haar klanten de zender in haar zenderaanbod wenst en niet apart hier voor wenst te betalen. De kabelaar in noord-oost Friesland wil haar prijzen voor deze zender niet verhogen. De kabelaar – en ook andere distributeurs – hebben hun klanten gewezen op de gratis livestream van de zender. Nu deze is gestopt, is de zender niet meer vrij beschikbaar. Programma’s zijn nog wel op aanvraag achteraf via internet te zien.

RTL Z

Op 7 september jl. startte RTL Nederland met het eigen 24 uurs kanaal van RTL Z. Daarvoor was RTL Z alleen overdag op werkdagen te zien via RTL 7.

Testbeeld op de livestream:

RTL

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.