RTL Z schrapt talkshow Van Liempt Live

RTL Nederland heeft in alle stilte de RTL Z-talkshow Van Liempt Live geschrapt. De ‘Journalistieke talkshow waarin het interview centraal staat’ heeft 9 maanden bestaan, van 7 september 2015 tot aan 27 mei 2016.

Geschrapt

De talkshow komt niet meer voor in de schema’s van de zender voor september en oktober. Paul van Liempt werkte voor de start nog bij BNR Nieuwsradio waar hij een dagelijkse show had en inruilde voor een toekomst bij RTL Z. Van Liempt werd aangekondigd als ´precies de persoon die we zochten voor een dagelijks praatprogramma op het nieuwe RTL Z.´ RTL Z startte op 7 september 2015 op een eigen kanaal, waarbij het de bedoeling was in de avonduren ook journalistieke en informatieve programma’s te brengen met een zakelijke inslag.

Lage kijkcijfers

De talkshow Van Liempt Live die daar een relevant onderdeel van moest zijn, behaalde echter lage kijkcijfers, maar kreeg toch nog 9 maanden de kans zich te bewijzen. De talkshow kenmerkte zich doordat het geen live publiek had, en zonder cameramensen werkte, maar wel langer de tijd nam voor interviews.

Erland Galjaard, programmadirecteur bij RTL Nederland stelde in december vorig jaar nog ‘Paul van Liempt is een uitstekende interviewer, maar zit hij nu in het juiste programma?’. Op de tijden dat Van Liempt Live werd uitgezonden, worden thans net als in de rest van de avond reportages en (Amerikaans/Britse) realityprogramma’s uitgezonden.

Stille einde

Er is geen ruchtbaarheid gegeven aan het stille einde van de talkshow. Slechts de melding dat het programma ‘inmiddels niet meer uitgezonden wordt’ op de website van Van Liempt Live, geeft er blijk van. Of en op welke wijze Paul van Liempt bij RTL Z nog actief blijft, is niet duidelijk.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.