RTLZ definitief niet te zien bij Kabelnoord

Kabelaar Kabelnoord gaat de nieuwe televisiezender RTLZ definitief niet opnemen in haar digitale aanbod. Dit heeft de kabelaar uit Noord Nederland haar abonnees meegedeeld.

Eisen RTL Nederland

Kabelnoord geeft aan dat de eisen die RTL stelt aan de doorgifte van dien aard zijn dat de zender voorlopig niet in het aanbod van de kabelaar zal worden opgenomen. Zo verlang RTL Nederland dat de zender wordt opgenomen in het basispakket maar daar tegenover staat wel een flinke inkoopprijs om de zender te mogen doorgeven, aldus Kabelnoord.

“Kabelnoord heeft geïnventariseerd in welke mate haar klanten behoefte hebben aan het nieuwe RTLZ kanaal. 1% van de klanten reageerde en wenste RTLZ in het zenderaanbod. Het gros van deze groep gaf echter aan hier niet apart voor te willen betalen.”,aldus Kabelnoord.

Niet in Pluspakket

Kabelnoord heeft voorgesteld RTLZ in een Pluspakket op te nemen. Klanten die de zender graag willen zien, kunnen daarvoor kiezen en betalen. RTL Nederland wil dit niet en eist dat de zender in het Basisabonnement wordt opgenomen. Kabelnoord moet dan een flinke prijsverhoging doorberekenen vanwege RTLZ terwijl slechts 1% van de klanten kijkt. Reden voor Kabelnoord om in het geheel niet over te gaan tot doorgifte van de zender.

Geen doorgifte

“Kabelnoord wil een breed Basisabonnement bieden voor een redelijke prijs. Zenders die een programmering hebben voor een beperkte doelgroep en daarvoor een stevige vergoeding verlangen, horen daar niet in thuis. Kabelnoord heeft dan ook besloten om niet aan de eisen van RTL Nederland tegemoet te komen en geeft de zender niet door.”, aldus de kabelaar.

Kabelnoord bedient ongeveer 25.000 huishoudens in de gemeenten Ameland, Dantumadeel, Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Schiermonnikoog van Internet, radio en (digitale) televisie. Klanten van Kabelnoord kunnen overdag wel via een stream via Internet kijken naar RTL Z.

RTL Z

RTL Z is voorlopig alleen te zien bij aanbieders Ziggo, KPN Interactieve televisie, Vodafone, Solcon, FiberNL en Sparql. Andere aanbieders zouden nog in onderhandeling zijn met RTL Nederland voor doorgifte.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.