RTV Oost richt zich meer op online, radiorubrieken verdwijnen

De regionale omroep RTV Oost gaat zich meer richten op de online nieuwsvoorziening. Hierdoor verdwijnen een aantal radiorubrieken bij de radiozender Radio Oost.

Radiorubrieken verdwijnen

De radiorubrieken Binnenkant Paal, Boeren Burgers & Buitenlui, OverUIT de Kunst, Achter de Schermen en PuntKomma zijn deze week voor het laatst te horen op Radio Oost. De omroep stopt per 1 juli met deze vaste rubrieken. “Dit is het gevolg van de keuze voor een focus op de online nieuwsvoorziening via de mobiele nieuwsapp, de website en de sociale media.”, aldus de regionale omroep. RTV Oost wil de thema’s die nu nog vooral in de radiorubrieken aan bod komen sterker en breder kunnen aanbieden via de online nieuwsplatforms.

Afslag Oost

De vijf radiotitels worden nu nog wekelijks uitgezonden op werkdagen tussen 18:00 en 18:30 uur tijdens het nieuwsprogramma Afslag Oost. Vanaf 1 juli zal Afslag Oost door het verdwijnen van de themaprogramma’s weer als één geheel worden uitgezonden van 17:00 tot 18:30 uur.

Belangrijk

Volgens hoofdredacteur Henk Jan Karsten is het voor het versterken van de nieuwsvoorziening belangrijk dat redacteuren en verslaggevers voldoende tijd hebben om onderwerpen uit te kunnen diepen. “Daarom worden nu collega’s vrijgespeeld die zich altijd met veel passie hebben ingezet voor de radiorubrieken. Zij krijgen in de nieuwe opzet volop de gelegenheid deze en andere thema’s te presenteren in het reguliere nieuwsaanbod op radio, televisie en online.