RTV Rijnmond en Feyenoord blijven mediapartners

De regionale publieke omroep RTV Rijnmond en de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord zetten de samenwerking als mediapartner voort. Dit berichten beide partijen vandaag.

Liveverslagen op Radio Rijnmond

Het voortzetten van de samenwerking betekent onder meer dat de regionale radiozender Radio Rijnmond live radio-verslag van de uit- en thuiswedstrijden van Feyenoord zal blijven verzorgen, dat spelers en staf van Feyenoord medewerking verlenen aan radio- en televisieprogramma’s van RTV Rijnmond en dat er op redactioneel niveau wordt samengewerkt.

Periode van drie jaar

De overeenkomst, die wordt aangegaan voor drie jaar, wordt zaterdag 1 augustus om 19:15 uur in De Kuip getekend door de directeuren van Feyenoord en RTV Rijnmond. Dit voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd Feyenoord-Olympiakos die om 20:00 uur begint. Via Radio Rijnmond is deze wedstrijd live te volgen.

Tevreden over samenwerking

Directeur Eric Wehrmeijer toont zich namens RTV Rijnmond content met de voortzetting van de samenwerking met Feyenoord. ‘‘Feyenoord en RTV Rijnmond zijn voor de hele regio twee grote, onmisbare instituten die bij elkaar horen, elkaar nodig hebben en elkaar kunnen versterken. Ik hoop dan ook dat we flexibel kunnen blijven samenwerken aan de continue verandering binnen het mediagebruik van consumenten.’’

Feyenoord-directeur Eric Gudde is eveneens tevreden met de verlenging van het mediapartnership. ‘‘Het is zeker ook voor de vele supporters in de regio prettig dat er sprake is van een goede en structurele samenwerking tussen de club en het grootste en de belangrijkste regionale mediapartij. Mede daardoor kunnen ze goed op de hoogte blijven van alles wat er bij de club speelt.’’

Radio Rijnmond is te ontvangen via FM in een groot deel van Zuid-Holland (93.4 MHz), DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.