Russia Today (RT) per 7 september in hele verzorgingsgebied Ziggo te zien

Ziggo, een dochter van het Amerikaanse Liberty Global, blijft de Russische staatszender Russia Today (RT) doorgeven via haar digitale televisiepakket..

Ook in ‘voormalig Ziggo-gebied’

Ziggo heeft aan Mediamagazine bevestigd dat de zender per maandag 7 september ook beschikbaar zal komen in het voormalige Ziggo-gebied en komt daarmee in totaal 3,35 miljoen huishoudens beschikbaar via het zogeheten TV Standaard pakket (waarvoor een smartcard benodigd is). Eerst was deze alleen voor de circa 1,1 miljoen voormalige UPC klanten beschikbaar en was het de bedoeling de zender per 1 oktober helemaal te schrappen. Wat Ziggo tot een ander inzicht in casu heeft doen komen, heeft Ziggo niet bekend gemaakt. RT is vanaf 7 september te zien op kanaal 509 van het digitale standaardpakket.

RT

RT wordt gefinancierd door de Russische regering en zendt uit in vier talen (Engels, Spaans, Arabisch en Duits). In Nederland wordt de engelstalige versie uitgezonden. De zender volgt een koers waarbij het de Russische regering en Russische belangen verdedigt en kritiek niet duldt. De zender probeert in haar uitzendingen telkens de Russische visie op de wereld te geven en is met name berucht om de wijze van berichtgeving over de Oekranie, de MH17 en andere conflicten zoals Zuid-Oost Ossetie.

De zender is bekend om haar anti-Amerikaanse en anti-westerse standpunten. De zender heeft een budget van rond de 300 miljoen Amerikaanse Dollar; onduidelijk is hoeveel het betaalt aan Ziggo om gedistribueerd te worden; wel is duidelijk dat de zender uitgebreide en kostbare satellietdistributie heeft en aldus breed in de wereld beschikbaar is. Ziggo distribueert overigens ook de soortgelijke zender CCTV News uit de Volksrepubliek China..

Stoelendans voor komst RTL Z begonnen

Vooruitlopend op de start van RTL Z op 7 september is vandaag door kabelaar Ziggo een begin gemaakt met het herindelen van de digitale televisiezenders. Per vandaag is Disney Channel verhuist van kanaal 16 naar 27. Vanaf 7 september zullen nog een aantal wijzigingen plaatsvinden: RTL Z start 7 september met uitzenden op kanaal 12 bij kabelaar Ziggo. Op dat moment verhuist Ziggo TV van kanaal 12 naar 13, Zender van de Maand van 13 naar 14, Commedy Central van 14 naar 15 en Nickelodeon van 15 naar 16.