RTL Z zorgt voor stoelendans kanaalnummers bij Ziggo

De komst van de nieuwe televisiezender RTL Z per 7 september zorgt bij het digitale televisiepakket van kabelaar Ziggo voor een ware stoelendans.

RTL Z had enige tijd geleden al aangekondigd dat de zender bij de grootste kabelaar van Nederland in het digitale basispakket op kanaal 12 terecht komt. Kabelaar Ziggo gaat zowel de zender in standaardkwaliteit als in HD-kwaliteit doorgeven.

Disney Channel verhuist per 1 september

Om de doorgifte van de nieuwszender van RTL Nederland per 7 september mogelijk te maken verhuist per 1 september Disney Channel van kanaal 16 naar kanaal 27. Met ingan gvan 7 september voert de kabelaar nog een aantal verhuizingen door.

Stoelendans

RTL Z is met ingang van die datum te zien via kanaal 12. Ziggo TV verhuist met ingang van 7 september van kanaal 12 naar kanaal 13. De Zender van de Maand gaat van kanaal 13 naar 14, Comedy Central van 14 naar 15 en Nickelodeon verhuist op haar beurt van kanaal 15 naar 16.

RTL Z ook bij KPN

RTL Z is met ingang van 7 september niet alleen bij kabelaar Ziggo te zien ook KPN voegt de zender toe aan haar aanbod van Interactieve Televisie. Bij KPN is de zender vanaf 7 september te vinden op kanaal 11.

Brede nieuwszender

RTL Z wordt een brede nieuwszender. RTL Z zal zich niet alleen richten op financieel-economisch nieuws zoals nu overdag op RTL 7. RTL Z zal ook nieuws op het gebied van technologie, persoonlijke financiën en lifestyle gaan brengen. RTL Z moet meer worden dan alleen een televisiezender maar een geheel van televisie, website, apps en evenementen aldus RTL Nederland.