Ruud de Wild gaat toch niet naar NPO Radio 2

DJ Ruud de Wild krijgt geen programma op NPO Radio 2. Er zijn wel gesprekken geweest tussen de DJ en de publieke radiozender maar “we zijn er niet uitgekomen”, aldus De Wild tegenover De Telegraaf.

In de vooravond

Het landelijke dagblad meldde vorig week nog dat De Wild een programma zou krijgen
in de vooravond op NPO Radio 2 tussen 18.00 – 20.00 uur. Op dat tijdstip is momenteel Bert Haandrikman te horen met het programma Helemaal Haandrikman. Fans van Bert Haandrikman hadden al een Facebook-actie gestart om de DJ te behouden op de radiozender.

Leuke dingen doen

Ruud de Wild reageert laconiek over het niet doorgaan van een programma op de radiozender: “Ik hoef niet per se terug op de radio, ik wil vooral dingen doen die ik leuk vind.”, aldus de radiomaker tegenover De Telegraaf.

Marconi Oeuvre Award

Ruud de Wild werd vorig jaar beloond voor zijn radiowerk met een Marconi Oeuvre Award. Hij gaf toen ook aan het medium radio erg te missen. “Het kriebelt weer. Ik mis de radio intens omdat ik vind dat ik daar hoor. Ik zie wel weer wat in radio maar ik denk dat het meer digitaal zal zijn.”

No Limits Network

Eind vorig jaar werd al bekend dat Ruud de Wild aan de slag zou gaan voor de publieke omroep KRO-NCRV. De Wild is sinds november coach bij het online platform No Limits Network van de KRO-NCRV. No Limits Network is een nieuw online platform waarop jongeren met een beperking, maar zich niet beperkt voelen, content maken. Deze content verschilt van radio-uitzendingen als podcast tot interviews op de rode loper bij premières. DJ Ruud de Wild coacht de jongeren bij het maken van radio voor No Limits Network.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.