Ruzie en onrust bij diverse lokale omroepen

(update) Bij diverse lokale omroepen zijn er ruzies uitgebroken tussen vrijwilligers en het bestuur of is er op andere fronten onrust. Het gaat om lokale omroepen in Noord-Holland en Noord-Brabant.

Ruzie bij RTV IJmond

Bij de lokale omroep RTV IJmond uit Heemskerk zijn er tijdelijk geen actuele televisieuitzendingen te zien. Oorzaak is een conflict tussen coördinator Richard Kitzmann van RTV IJmond en bestuursvoorzitter Cees van der Roer van de overkoepelende Stichting Lokale Omroep Heemskerk. Kitzmann zou na een ruzie met de voorzitter zijn apparatuur uit het pand van de lokale omroep hebben meegenomen. Diverse vrijwilligers van de omroep steunen Kitzmann.

Avulo

Ook bij lokale omroep Avulo uit Vught is er ruzie uitgebroken tussen vrijwilligers en het bestuur van de lokale omroep. Volgens het Brabants Dagblad heeft een grote groep vrijwilligers zich in een ingezonden brief in een lokale krant tegen het bestuur gekeerd. Met name bestuursvoorzitter Jordy van Keijzerswaard krijgt er flink van langs aldus de krant. Zowel leden van het bestuur als een aantal vrijwilligers hebben de omroep verlaten.

WEEFF

Ook bij WEEFF, de lokale omroep van Hoorn en Enkhuizen, is het onrustig. Per 1 april aanstaande wordt de huur van het studiopand van de omroep in Hoorn opgezegd.De gemeente vraagt zich af wat er met de studio-apparatuur gaat gebeuren in het pand die met subsidie van de gemeente is aangeschaft. Inmiddels heeft de VVD in de gemeente Hoorn vragen gesteld hierover. De omroep beschikt overigens nog over een studiogebouw in Enkhuizen.