Ruzie bij middengolfzender Radio Atlantis

Bij Radio Atlantis in Friesland is een ruzie uitgebroken onder de medewerkers van de radiozender. Een deel van de medewerkers is het niet eens met de fusie  tussen Radio Atlantis uit Friesland en de naamgenoot uit Amsterdam.

Samenwerking

Eerder deze week kondigde de radiozender uit Friesland aan dat er een samenwerkingsverband is aangegaan met Radio Atlantis uit Amsterdam. De Friese radiozender zendt sinds enige tijd naast Internet ook uit via de middengolf op 1395 kHz. De radiozender maakt hierbij gebruik van een zogenaamde kleinvermogen middengolfvergunning. Vanuit het Aquaverium in het Friese Grou worden de uitzending via de middengolf uitgezonden op 1395 kHz en zijn in een groot deel van Noord Nederland in de ether te ontvangen.

“Zonder overleg”

Een aantal medewerkers van de radiozender kan niet leven met de samenwerking met de collega’s uit Amsterdam. “Verblind door hoogmoed hebben M. Joustra en A. Zijlstra de zender en de licentie overgedaan aan Atlantis Amsterdam om samen met “grote jongens uit de radiowereld” iets groots op te zetten.”, aldus één van de medewerkers op de website van het Friese Radio Atlantis.

Volgens de medewerkers is dit zonder enig overleg gebeurd met de rest van het team die de afgelopen jaren met heel veel enthousiasme Atlantis hebben opgebouwd. “Verbijsterd zijn wij, de Dj’s en de luisteraars, dat iemand tot zo’n laffe en doortrapte daad in staat is. Een prachtig station vanuit het hart van Friesland wordt hiermee de das omgedaan op de meest verachtelijke manier.”

Door op eigen stream

De boze medewerkers van Radio Atlantis zijn nog steeds te beluisteren met hun stream via http://www.atlantisradio.eu/. Via deze website kunnen luisteraars ook steunbetuigingen sturen. Het nieuwe samenwerkingsverband tussen de Radio Atlantis Friesland en Amsterdam is te beluisteren via: http://www.atlantis-amsterdam.nl/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.