Ryder Cup 2012 op Sport1, Sporza en BBC

tvkijkenDonderdag start The Ryder Cup 2012. Een tweejaarlijks golftoernooi waarin de beste Europese golfers het als team opnemen tegen de beste Amerikaanse Golfers. Sport1, VRT Sporza en de BBC besteden veel aandacht aan dit golftoernooi.

Het toernooi vindt dit jaar plaats op de Medinah Country Club nabij Chicago in de Verenigde Staten. Op donderdag 27 september start het toernooi met de officiĆ«le persvoorstelling en mogen Team VS en Team Europa oefenen op de banen van de Medinah Country Club nabij Chicago. De volgende drie dagen worden er 28 partijen afgewerkt. Voor een gewonnen partij krijgt een team een punt, bij een gelijkspel krijgt elk team een half punt. Vrijdag en zaterdag worden er vier foursomes en vier fourballs gespeeld. Bij een foursome wordt er twee tegen twee gespeeld en moeten de spelers om beurten slaan, bij een fourball wordt er ook twee tegen twee gespeeld, maar dan wel individueel. De beste teamscore per hole telt. Zondag volgt de apotheose met de twaalf afsluitende singles.

Sport 1
Sport 1 zal alle dagen live uitzendingen verzorgen op haar speciale golfkanaal Sport 1 Golf en Sport 1 Select. Zo wordt donderdagavond om 23.00 uur de openingsceremonie live uitgezonden op Sport 1 Golf en Sport 1 Select HD. De uitzending op vrijdag begin om 14.00 uur en zal duren tot ongeveer 1 uur snachts en zal ook te zien zijn op Sport 1 Golf en Sport 1 Select HD.  De uitzendingen op zaterdag en zondag zullen overdag voornamelijk te volgen zijn op Sport 1 Golf maar in de late uurtjes zijn er ook beelden te zien op Sport 1 Select HD. Meer informatie via Sport1

VRT Sporza
Met Nicolas Colsaerts zal dit jaar voor het eerst in de geschiedenis ook een Belg deelnemen aan de Ryder Cup. De Vlaamse publieke omroep VRT zendt in samenwerking met kabelaar Telenet het toernooi ook uit. Het hele toernooi is met Engelstalige commentaar integraal te volgen op Sporting Golf, het golfkanaal van betaalzender Sporting Telenet. Het kanaal zit standaard op zendernummer 203 en staat op zondag 30 september open voor alle digitale tv-klanten van Telenet in BelgiĆ«. De laatste dag van het toernooi, zondag 30 september, is vanaf 20.00 uur live te volgen in Sporza OP12 en vanaf 22.05 uur in Sporza op Canvas (HD). Karl Vannieuwkerke zal samen met Michel Vanmeerbeek vanuit Medinah (Chicago) commentaar geven.

BBC
Ook de BBC besteedt veel aandacht aan de Ryder Cup 2012. Zowel op BBC2, BBC HD als via de radiozender BBC Radio 5 Live wordt er door de Britse publieke omroep aandacht besteedt aan het toernooi. Het uitzendschema van de BBC vind je hier

Meer informatie over The Ryder Cup vind je hier: http://www.rydercup.com/