Samenwerking lokalo’s Veluwe, Nijkerk en Veluwe

lokaleomroepDe lokale omroepen van Nijkerk (Ntv/Nfm), Barneveld (Radio Barneveld) en Putten/Ermelo (Veluwe FM) gaan nauw samenwerken onder de naam ‘de Veluwse Omroep Combinatie’, VOC lokaal. Dit berichten de drie radiozenders in een persbericht.

De drie omroepen bundelen de krachten om betere programma’s aan te bieden aan de kijker en luisteraar. Op gezette tijden zal er een regio programma worden aangeboden onder de naam VOC lokaal, dat op alle drie de radiozenders gelijk is en daarnaast blijven de echte lokale programma’s , geproduceerd en uitgezonden door de eigen lokale omroep, bestaan. Hierdoor wil men een gevarieerd lokaal en regionaal programma aanbieden dat de kijkers en luisteraars zal aanspreken.

Kabelkrant Nijkerk gaat de regio in
De Nijkerkse kabelkrant zal van naam veranderen en worden uitgebreid naar de hele regio en daarom het nieuws gaan bieden van de hele regio. Ook het vertrouwde televisie programma Juustem (reeds een begrip in Nijkerk) wordt uitgebreid naar de hele regio zodat alle kijkers zich erin kunnen herkennen. Voor de gemeenten Ermelo, Barneveld en Putten betekent dit dat er ook in die gemeenten weer een lokaal televisie kanaal komt.

“Geen einde van de drie lokale omroepen”
Deze ontwikkeling betekent volgens de drie omroepen niet het einde van de eigen lokale omroep, maar juist een professionalisering, die ervoor zal gaan zorgen dat de omroepen beter aan uw behoefte aan lokaal nieuws, achtergronden bij het nieuws en opinievorming tegemoet gaan komen. Dat geldt voor alle kanalen die de omroepen bedienen; radio, televisie en internet. De drie huidige en bekende radiozenders blijven bestaan en het bereik van de televisie wordt uitgebreid.

De omroepen tekenden onlangs de intentieverklaring, die de samenwerking bezegelt. Het is de eerste stap op weg naar de nieuwe lokale omroep VOC lokaal, waarvan de eerste resultaten nu al hoorbaar zijn in het ochtend programma “De wereld wordt wakker”, dat in de hele regio te ontvangen is. Het verzorgingsgebied van VOC lokaal bedraagt nu ruim 140.000 inwoners.

De OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland, heeft aangegeven dat samenwerking tussen lokale omroepen het speerpunt is voor de lokale omroepen in Nederland.