Samenwerking tussen Omroep West en lokale omroep Westland

rtvwestOmroep West en de lokale omroep WOS, zijn vandaag gestart met een nauwe samenwerking. Omroep West wil op deze manier nóg meer nieuws uit Westland en Midden-Delfland halen.  Omroep West is de publieke regionale publieke omroep voor het noordelijke deel van Zuid-Holland. WOS is de publieke lokale omroep voor de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland

Concreet plaatst Omroep West een redacteur/verslaggever op de nieuwsredactie van WOS Media in ‘s-Gravenzande. Die journalist werkt voor beide omroepen en zorgt daardoor voor versterking van de journalistieke organisatie bij WOS Media. Verder kan WOS Media putten uit de nieuwsbronnen van West en vice versa. Andersom stelt WOS Media haar mensen beschikbaar aan West, wanneer dit nodig zou zijn en worden door West cursussen en masterclasses voor medewerkers van de lokale omroep gegeven.

De samenwerking is een logisch antwoord op de vergaande verschraling van de regionale en lokale journalistiek. “Onder het motto: twee kunnen meer dan één, is het niet meer dan logisch dat West als regionale nieuwsvoorziener nog meer in de regio gaat samenwerken,” aldus hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep West. “Het werkt echter alleen met een oprechte vertrouwensbasis en respect voor elkaars merk en positie.” WOS-hoofdredacteur Richard Vroom hoopt dat kijkers en luisteraars snel de resultaten van de samenwerking zullen merken. “Door de omvang van onze organisatie zijn we beperkt in onze mogelijkheden. Ik vertrouw erop dat we door de samenwerking met West de regio nog beter van nieuws kunnen voorzien.”

Omroep West werkt al nauw samen met de lokale omroep van Den Haag, Den Haag FM en Den Haag TV, welke deel uitmaken van de Omroep West gemeenschap. De regionale zender wil op korte termijn met meer lokale mediabedrijven gaan samenwerken. Hiervoor zijn gesprekken gaande met Unity FM/TV (regio Leiden) en Studio Alphen (Alphen aan den Rijn).