Sanoma verkoopt aandeel in SBS Broadcasting aan Talpa

Sanoma is voornemens haar 67% aandeel in SBS Broadcasting (SBS) te verkopen aan medeaandeelhouder Talpa Holding (Talpa). Afgelopen vrijdag kwam het Algemeen Dagblad al met het nieuws, vandaag is de deal officieel bekend gemaakt door Sanoma en John de Mol’s Talpa.

Deal

Sanoma ontvangt een netto bedrag van EUR 237 miljoen en verkrijgt 100% van de aandelen van Veronica Uitgeverij als onderdeel van de transactie. Talpa wordt als gevolg van deze transactie 100% eigenaar van SBS (SBS6, Veronica, Net5, SBS9).

“De voorgenomen verkoop en acquisitie zijn onder voorbehoud van gebruikelijke condities inclusief de goedkeuring van toezichthouders. De transacties zijn naar verwachting in Q3-2017 afgerond.”, aldus Sanoma in een persbericht.

“Strategische analyse”

Het voornemen om de aandelen van SBS te verkopen is het resultaat van een strategische analyse van het totale portfolio van Sanoma Group in het najaar van 2016. Sanoma heeft besloten om te focussen op haar zogenaamde ‘strongholds’, die bedrijfsonderdelen die een leidende positie in de markt hebben of kunnen krijgen. Uitkomst van voornoemde analyse is dat Sanoma niet de investeringen kan doen in SBS die nodig zijn om het verder te laten groeien, aldus de uitgever in het persbericht.

De verkoop aan medeaandeelhouder Talpa Holding geeft SBS uitstekende mogelijkheden haar positie op de Nederlandse markt verder uit te breiden, aldus Sanoma.